Rágcsálóírtás

Napjainkban a egészségügyi kártevőirtó szolgáltatásban az egészségügyi kártevők elleni védekezés az IPC /Integrated Pest Control/, illetve annak szervezése az IPM /Integrated Pest Management/ követelmény-rendszerének figyelembe vételével valósítható meg.

A rágcsálófertőzés pontos feltérképezése után elkészítjük az előírás szerinti rágcsáló mérgezési térképet, ennek alapján kihelyezzük a zárható műanyag egér- és patkányirtó ládákat, melybe az OEK által engedélyezett egyszeri fogyasztás után ható, véralvadásgátló hatóanyagú készítmények kerülnek. Az egérirtés eredményét rendszeres szemlék keretében ellenőrizzük, jegyzőkönyvezzük, a kihelyezett rágcsálóirtószerek folyamatos pótlásáról és cseréjéről gondoskodunk.

A mérgezett csalétkeink kivétel nélkül BITREX védelemmel ellátott (keserű íz) és az Európai Uniós szabványoknak megfelelő kiszerelésben kerülnek kihelyezésre, így a tovább mérgeződés veszélye kizárható, illetve a környezetet sem szennyezzük.

Ha mérgezett csalétkeket nem helyezhetünk ki, úgy lehetőség van speciális anyagok használatára, melyek lehetnek ragacsos lapok, vagy élve befogó csapdák.

A vegyi védekezés mellett javasoljuk az esetleges műszaki hiányosságok megszüntetését, melyre a bejárás során felhívjuk a figyelmet. Igény esetén az adott hiányosságok megszüntetésére is készítünk átfogó javaslatot a teljes területre kiterjedően.